logistieke dienstverlening

Wat is logistieke dienstverlening?

Wij zien logistieke dienstverlening als een proces; het transporteren van een product via de beste, snelste en goedkoopste manier, van A naar B. Wij organiseren, plannen en besturen de complete goederenstroom. Als specialist doen wij dit eenvoudig, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Naast het transport verzorgen wij ook de kleine dingen. Denk hierbij aan kwaliteitscontrole en voorraadinventarisatie. Daarnaast regelen wij ook invoerrechten en uitvoerbeperkingen.

Kortom, wij zorgen ervoor dat uw product zo snel en goedkoop mogelijk bij de klant terecht komt. Dit zonder dat u hier zelf naar om hoeft te kijken.

 • Organiseren, plannen en besturen van de complete goederenstroom
 • Efficiënt met behoud van kwaliteit
 • De beste, snelste en goedkoopste manier
 • Tijd, ruimte en geld besparen

“Plannen, organiseren en besturen.”

Uw logistiek uitbesteden?

Het uitbesteden van uw logistiek is een verstandige zet. Waarom is dat zo? En wat zijn de voordelen wanneer je kiest voor logistieke dienstverlening?

Wat zijn de voordelen van logistiek uitbesteden?

Zorgeloos focussen op uw kwaliteiten

Wanneer u uw logistiek uitbesteed kunt zich richten op uw eigen kwaliteiten. U hoeft zich namelijk niet meer te focussen op uw logistiek. Dit wordt volledig verzorgt door uw logistiek dienstverlener. Na het maken van heldere afspraken met deadlines merkt u alleen het resultaat. IBT-Groep ontzorgt u graag in het logistieke proces.

Secuurder informatiebeheer

Een goed verzorgde logistiek betekent een heldere informatiestroom en hierdoor een accuraat overzicht van uw situatie. U weet precies welke producten waar liggen en hoeveel er op voorraad zijn. Ook weet u precies welke producten goed verkopen en welke wat minder. Kortom, een goede logistiek is cruciaal voor een goed overzicht.

Tijd, ruimte en geld besparen

Onze gespecialiseerde logistiek dienstverleners hebben jaren ervaring. Hierdoor werken onze logistiek medewerkers niet alleen sneller, maar ook secuurder dan wanneer men de logistiek zelf verzorgd. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie.

“Uw logistiek, onze zorg.”

Uit welke onderdelen bestaat logistieke dienstverlening?

Wij verzorgen logistieke dienstverlening. Om dit goed te doen werken wij volgens het logistiek proces. Deze bestaat uit een aantal stappen. Hier een aantal belangrijke voorbeelden;

Interne goederenstroom

De interne goederenstroom is een belangrijk onderdeel van de logistieke dienstverlening. Een voorbeeld hiervan is de goederenstroom rondom het productieproces. Denk hierbij aan het aanleveren van grondstoffen en producten of het afvoeren van de gecreëerde producten. Vorkheftrucks kunnen bijvoorbeeld zorgen voor het interne transport van en naar de laad- en losplaatsen. Het is belangrijk dat de interne goederenstroom goed verloopt om het productieproces optimaal te houden.

Voorraadbeheer

Het beheer van het magazijn en de voorraad is een belangrijk onderdeel van logistiek. Het gaat hierbij niet alleen om de inventarisatie van de voorraad, maar ook om de efficiëntie van hoe u uw magazijn gebruikt. De vraag luidt: hoe houdt u de kosten zo laag mogelijk, zonder dat dit impact heeft op de kwaliteit die u uw consument belooft. Wanneer een logistiek bedrijf deze taak uit handen neemt, weet u zeker dat het goed zit.

 

Distributie

Distributie is de laatste stap binnen het logistiek proces. Het bestaat uit alle stappen die ervoor zorgen dat het eindproduct bij de consument terecht komt. Denk hierbij aan het verzamelen van orders en het klaarmaken van de verzending hiervan. Vaak gaat dit via distributiecentra en winkels. Webshops leveren meestal direct vanuit het distributiecentrum.

 

Transport

Transport verbindt alle bovengenoemde stappen met elkaar. Goederen moeten bij de aanvoer, productie, opslag en distributie verplaatst worden van de ene locatie naar de andere. Het is belangrijk dat dit efficiënt gebeurt. Een logistiek dienstverlener helpt u hierbij.

Het transportproces draait dus om het zo efficiënt mogelijk verplaatsen van producten. Het transportproces gaat ook over onderstaande elementen:

 • Invoerrechten
 • Uitvoerbeperking
 • Kwaliteitscontrole
 • Controle op de gezondheid van het product

“Geen zorgen meer om uw logistiek”

Soorten logistieke dienstverleners

Er zijn in principe 3 soorten logistiek dienstverleners. Vervoerders, expediteurs en physical distributors. Door de verschillende soorten logistiek dienstverleners is het soms verwarrend waar u eigenlijk mee te maken heeft en wat u kunt verwachten. Daarom leggen wij het verschil haarfijn voor u uit.

De vervoerder

Een vervoerder is een bedrijf dat het transport van uw goederen uitvoert. Zij verzorgen vaak enkel het transport van A naar B. Wanneer er goederen beschadigen, te laat of helemaal niet aankomen, kunt u de vervoerder hierop aanspreken. Een vervoerder mag gebruik maken van een ander transportbedrijf, een ondervervoerder. De (hoofd)vervoerder blijft echter uw aanspreekpunt in verband met geval van schade of andere problemen. Natuurlijk kunt u altijd de hoofdvervoerder vragen om geen ondervervoerders in te schakelen.

De expediteur

De expediteur voert het transport niet zelf uit, maar bemiddelt slechts tussen u en de vervoerder. Als bemiddelaar zorgt de expediteur voor het aansturen en begeleiden van de vervoerder. Daarnaast neemt de expediteur taken op zich zoals het verzorgen van vervoer- en/of douanedocumenten.

De physical distributor

De physical distributor biedt een breed scala aan logistieke diensten. Denk hierbij niet alleen aan vervoer, maar ook aan de opslag en distributie van goederen. Daarnaast zorgt de physical distributor vaak voor de assemblage, facturering en etikettering. Wanneer er een goede samenwerking is neemt de physical distributor veel werk uit handen. Hierdoor kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten.

“Logistieke dienstverlening door IBT. Compleet verzorgd”

Waarvoor kunt u een logistiek dienstverlener inzetten?

Doordat logistieke dienstverlening bestaat uit een breed scala aan activiteiten kunnen wij u ondersteunen bij een aantal verschillende diensten. Enkele voorbeelden zijn:

Orderpicking

Orderpicking is het proces waarbij een magazijnmedewerker de artikelen beschreven op een pakbon uit het magazijn haalt en deze verzamelt. Vervolgens maakt de orderpicker de verzameling gereed voor verzending naar klanten of voor intern gebruik.

Artikelen (om) labelen

Labels zijn belangrijk voor de structuur binnen een omgeving zoals het magazijn. Het is essentieel dat producten gelabeld worden om de informatiestroom zo accuraat mogelijk te houden. Ook bij een herinrichting is het belangrijk dat producten op de juiste manier gelabeld worden. Het (om)labelen van artikelen is dus erg belangrijk.

Laden en lossen

Een logistiek dienstverlener helpt u bij het laden en lossen van goederen. Het laden en lossen is een fysiek intensieve taak. Wij ontzorgen u graag door deze taak uit handen te nemen.

Retourverwerking

De retourenverwerking bestaat vaak uit een aantal stappen.

 • Het bevestigen van de ontvangst aan uw klant
 • Beoordelen zending en vermelden redenen terugkeer
 • Uitvoeren vervolgactiviteiten (zoals reparatie, doorzending, etc.)
 • Updaten database/informatiebeheer
 • Afhandelen retour (nieuwe zending sturen, terugbetaling klant)

Inpakwerkzaamheden

Inpakwerk, ook wel sorteer- of productiewerk genoemd. Zoals de naam, of namen, al aangeven is dit een veelzijdig proces. Van het inpakken van kerstpakketten tot het sorteren van knutselspullen.

Cyclisch inventariseren

Cyclisch inventariseren bestrijkt het periodiek opnemen van de voorraad. Vaak wordt er afgesproken welke producten er betrokken worden. Denk hierbij aan producten die gevoelig zijn voor diefstal, breuk, etc. Daarnaast wordt er vaak afgesproken hoe vaak de inventarisatie plaatsvindt. Dit zorgt voor een nauwkeurige inzage.

Logistieke optimalisatie

Logistieke efficiëntie is belangrijker dan ooit om de juiste resultaten te behalen. Dit leidt er niet alleen toe dat uw logistieke proces productiever is, maar ook tot meer tevreden klanten. Een voorbeeld is de retourenverwerking. Dit blijkt vaak een lastige taak. Uit onderzoek blijkt dat ruim 93% ontevreden is met de retourenafhandeling. Wanneer uw retourenafhandeling goed is zult u dus opvallen bij de klant! IBT helpt u bij het perfectioneren van uw logistieke proces.

“Logistieke dienstverlening, tot in de puntjes verzorgd.”

Logistieke dienstverlening door heel Nederland

Niet meer om hoeven kijken naar het logistieke proces? Onze logistiek medewerkers zijn u graag van dienst. Wij helpen u door heel Nederland, en denken mee met uw logistiek. Regio’s waar wij graag komen zijn bijvoorbeeld:

 

Logistieke dienstverlening, compleet verzorgd

Logistiek is dus een proces wat draait om het transporteren van een product via de beste, snelste en goedkoopste manier, van A naar B. Wil men de logistiek netjes op orde hebben, dan is het verstandig om uw logistiek uit te besteden aan professionals. Zo verloopt uw logistiek niet alleen sneller en secuurder, maar houdt u zelf ook veel tijd over. Uw logistiek op orde? Laat IBT u ontzorgen in het logistieke proces.