inventarisatie betekenis

Wat is de betekenis van inventarisatie?

Inventarisatie betekent simpel gezegd het tellen van de voorraad. Maar wanneer we even goed kijken naar de essentie van een inventarisatie merken we dat er veel meer nodig is. Men kijkt namelijk naar hoeveel de voorraad afwijkt van de administratie. Dit om zaken zoals diefstal, breuk, etc. boven water te halen. Zo krijgt u de mogelijkheid om in te spelen op de situatie, waardoor de daadwerkelijke voorraad in de toekomst dichter bij de verwachtte voorraad ligt. Zo komt u voor minder verrassingen te staan en kunt u uw logistiek beter indelen.

De betekenis van inventarisatie voor IBT

IBT ziet inventarisatie als een mooie manier om inzicht te krijgen in een bedrijf. Door onze goede systematiek, ons betrokken personeel en onze jarenlange ervaring, krijgt u snel en nauwkeurig uw voorraad op tafel. Wij vergelijking deze telling met uw registratie. Vervolgens leveren wij ook een plan van aanpak aan de hand van deze vergelijking. Zo bent u van alles op de hoogte en heeft u inzage in de mogelijke vervolgstappen.

Wat betekent IBT-Groep voor u?

Een nauwkeurige inventarisatie. Compleet verzorgd, tot in de puntjes. Dat is wat wij beloven bij IBT-Groep. De inventarisatie van een voorraad is normaal niet alleen een tijdrovende, maar vooral een bijzonder lastige klus. Ons goed getrainde personeel zorgt ervoor dat uw inventarisatie snel, netjes en vooral nauwkeurig gebeurd. Zo krijgt u een inventarisatie waar u echt iets aan heeft.

“Uw inventarisatie, compleet verzorgd.”

Wat zijn de stappen binnen een inventarisatie?

Om een goede inventarisatie neer te zetten is het belangrijk om een helder stappenplan te hebben. Hier even een aantal stappen op een rijtje:

Overzicht in uw bedrijf

Wij vinden het belangrijk dat wij efficiënt zijn. Hierom willen wij eerst een beeld krijgen in uw bedrijf. Zo kunnen wij onze resources effectief inzetten. Fijn voor ons, fijn voor u. Want zo gaat het proces veel sneller.

Het tellen van uw voorraad

Om uw voorraad helder in kaart te brengen zullen wij deze eerst voor u tellen. Dit kunnen wij op een aantal manieren doen. Denk hierbij aan:

  • financiële inventarisatie
  • wall to wall count (integrate telling)
  • cyclische tellingen
  • overnamebalansen

Opleveren en toekomstplannen

Natuurlijk leveren wij netjes de voorraadtelling op. Hier kunt u dan zelf een analyse op toepassen. Echter doen wij veel meer dan enkel het tellen van uw voorraad. Wij schrijven graag een plan van aanpak voor in de toekomst. Zo weet u hoe wij kijken naar de toekomst en kunt u hierop inspelen.

“Uw inventarisatie, onze zorg.”

Onze klanten

Een greep uit onze klanten die naar tevredenheid gebruik maken van onze diensten.

Wij inventariseren voor zowel internationale ketens als voor de lokale ondernemer om de hoek. Zo variëren deze van supermarkten tot bouwmarkten, van fashionretailers tot warenhuizen en van distributiecentra tot tuincentra. Kortom, ongeacht de omvang van het project; wij leveren altijd een accuraat en objectief beeld van de voorraad.

Benieuwd waar IBT u bij kan helpen? Neem dan contact met ons op.