Skip to main content

Balansen Winkel

Wilt u uw winkel balansen?

Het balansen van een winkel gaat hand in hand met het tellen van de voorraad. Helaas is het opstellen van een winkelbalans vaak een zware taak voor u en uw personeel. Hoe gaat dit in zijn werk? Allereerst kijkt u of de voorraad overeenkomt met de financiering hiervan. Hierna gaat u op zoek naar mogelijke afwijkingen in de balans. Hierbij vergelijkt u de getelde producten met de administratie. Zo weet u precies wat u mist.

Wat is balansen?

Bij balansen kijkt men of de werkelijke voorraad overeenkomt met de geregistreerde voorraad. Dit wordt gedaan door de artikelen handmatig te tellen.

Op de balans van een bedrijf horen de voorraad en de financiering hiervan in evenwicht te zijn. Voorraadbeheer is hier dus erg belangrijk. Veel mensen komen tijdens het balansen er achter dat de werkelijke voorraad afwijkt van de voorraad op papier. Dit kan komen door zaken als diefstal, breuk, etc. Door regelmatig een handmatige voorraadtelling uit te voeren heeft u inzage in de afwijken en kunt u hierop inspelen. Hierdoor weet u wat er gedaan moet worden om de administratie weer op orde te krijgen.

Wij nemen alles uit handen

Effectief én Efficiënt

Wij Leveren Maatwerk

Waarom uw winkel laten balansen?

Door het balansen van uw winkel uit te besteden houdt u meer tijd over. Deze tijd kunt u stoppen in zaken waar u in gespecialiseerd bent.

Kies een specialist boven eigen personeel omdat deze:

  • De goede methodiek toepast.
  • Precies alle handigheden en valkuilen kent.
  • De juiste apparatuur heeft (zoals scanners).
  • Efficiënter werkt.
  • Een helder overzicht opstelt voor je accountant.

Een specialist is dus erg nauwkeurig, hij weet namelijk veel beter waar je op moet letten. Hierdoor kan uw accountant een beter verslag aanleveren. Ook zorgt het er voor dat u een betere inzage heeft in het werk van uw personeel.

Balansmethodes

Er zijn diverse balansmethodes. Je hebt bijvoorbeeld een financiële balans en de wall to wall count. Ook maken wij gebruik van cyclische tellingen of een overnamebalans. Wij helpen u graag. Samen kijken wij welke methode voor u het meest gepast is.

Wall To Wall Count

Allereerst zullen we de Wall to wall count bespreken. Bij de wall to wall methode tellen of scannen wij de fysieke voorraad. Dit doen wij met de hand. Vervolgens vergelijken wij de resultaten met de geregistreerde voorraad. Van dit alles stellen wij een balansrapport op.

Cyclisch Tellen

Bij cyclische tellingen bespreken wij allereerst welke producten / artikelen wij betrekken. Denk hierbij aan producten die gevoelig zijn voor diefstal, breuk, etc. Bij cyclische tellingen spreken wij af hoe vaak wij de producten ind de winkel balansen. Dit zorgt voor een een nauwkeurigere inzage. Zo weet u eerder of er een product mist.

Jarenlange ervaring en passie voor het vak

Waarom kiezen voor IBT-Groep?

Wij werken snel en nauwkeurig. Door onze brede ervaring kunnen wij u een passend advies geven. Denk hierbij niet alleen aan het aanvullen van missende producten. Maar ook aan manieren om in de toekomst fouten te voorkomen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.