Over ons

Over IBT Groep

IBT Groep is een nieuwe naam maar als bedrijf zijn we al meer dan 35 jaar actief binnen het Nederlandse en Belgische retaillandschap. Bij veel klanten staan we bekend als ‘IBT’ wat de afkorting is van InventarisatieBureau Tilburg. We hebben de naam van een kwalitatief hoogwaardige partij omdat we continue streven naar kwalitatief superieure dienstverlening. Dit betekent dat we met veel klanten al een jarenlange relatie hebben.

Als enige dienstverlener op het gebied van voorraadinventarisaties zijn we in het bezit van het ISO 9001:2015 keurmerk. Iets wat onze ambitie en passie voor ons werk etaleert. Bovendien hebben onze vaste medewerkers een VCA certificaat voor veilig werken. 

iso 9001 gecertificeerd
Inventarisatiebureau tilburg | ibt-groep

“Inventarisatiebureau Tilburg is de grondlegger van het inventariseren door derden.”

Ons verhaal

IBT-Groep (voorheen Inventarisatiebureau Tilburg) is de grondlegger geweest van het inventariseren van voorraden door derden in Nederland. Destijds was de oprichter Hans van Mosseveld, wiens ouders een supermarkt hadden waar hij veel ervaring heeft opgedaan. Later is hij vanuit zijn werk binnen Nielsen en  zijn grote voorliefde voor ‘tellen’ begonnen met het verzorgen van inventarisaties voor in eerste instantie bevriende supermarktondernemers. Hij staat daar nu nog steeds bekend als ‘Hans Balans’.

Dit combineerde hij in eerste instantie naast zijn werk, maar aangezien het jaarlijkse ‘balansen’ voor de meeste ondernemers niet het meest leuke werk was, ontstond er al snel een grotere klantenkring die gestaag groeide. Zijn vrouw ging meehelpen en vervolgens ook zijn dochters en andere familieleden. Het bedrijf groeide en naast supermarkten werden ook bouwmarkten, fashion retailers, warenhuizen, apotheken en overige retailers bediend. Het bedrijf groeide uit tot een van de grootste bureau’s van Nederland, waarbij de belangrijkste drijfveer was, en tot op de dag van vandaag nog steeds is, een eerlijke en kwalitatief hoogstaande dienstverlening.

“Uw voorraad, onze zorg.”