Skip to main content

Logistieke Dienstverlening

Wat is logistieke dienstverlening?

Logistieke dienstverlening is in principe een proces; Het transporteren van een product via de beste, snelste en goedkoopste manier. Van A naar B. Tijdens dit proces organiseren, plannen en besturen de dienstverleners de complete goederenstroom. Dit allemaal zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Ook de kleine dingen worden voor u geregeld. Denk hierbij aan de kwaliteitscontrole en voorraadinventarisatie, maar ook de invoerrechten en uitvoerbeperkingen. Kortom, logistieke dienstverlening zorgt ervoor dat een product zo snel én goedkoop mogelijk bij de klant terecht komt, zonder dat u er zelf naar om hoeft te kijken.

 • Organiseren, plannen en besturen van de goederenstroom
 • Efficënt met behoud van kwaliteit
 • De beste, snelste en goedkoopste manier
 • Tijd, ruimte en geld besparen

Logistieke dienstverlening brengt rust

Uw logistiek uitbesteden?

Het uitbesteden van uw logistiek is een verstandig zet. Waarom dat zo is en wat de voordelen zijn leggen we graag aan u uit.

 • Zorgeloos focussen op uw kwaliteiten
 • Secuurder informatiebeheer
 • Tijd, ruimte en geld besparen

Wat zijn de voordelen van logistiek uitbesteden?

Zorgeloos focussen op uw kwaliteiten

Wanneer u uw logistiek uitbesteed kunt u zich richten op uw eigen kwaliteiten. U hoeft zich namelijk geen zorgen meer te maken om uw logistiek proces. Dit wordt volledig verzorgt door uw logistiek dienstverlener, de specialist. Na het maken van heldere afspraken, met deadlines, merkt u alleen het resultaat. Kortom, een logistiek dienstverlener ontzorgt u van het complete logistiek proces.

Secuurder informatiebeheer

Een goed verzorgde logistiek zorgt voor inzicht. Met een heldere informatiestroom krijgt u een accuraat overzicht van uw situatie. Zo weet u precies welke producten waar liggen en hoeveel er voorraad zijn. Ook weet u precies welke producten goed verkopen en welke producten het wellicht wat minder doen. Zo kunt u uw bedrijf nog verder optimaliseren. Kortom, een goede logistiek is cruciaal voor een goed inzicht.

Tijd, ruimte en geld besparen

Specialisten werken sneller, effectiever en nauwkeuriger. Met ervaring en passie voor het vak weten logsitieke dienstverleners precies hoe zij uw bedrijf in kaart moeten brengen. Dit bespaart ruimte, tijd en geld.

Waarvoor kunt u een logistiek dienstverlener inzetten?

Doordat logistieke dienstverlening bestaat uit een breed scala aan activiteiten kunnen wij u ondersteunen bij een aantal verschillende diensten. Enkele voorbeelden zijn:

 • Orderpicking
 • Artikelen (om)labelen
 • Laden en Lossen
 • Retourverwerking
 • Inpakwerkzaamheden
 • Cyclisch inventariseren
 • Logistieke optimalisatie

Orderpicking

Orderpicking is het proces waarbij een magazijnmedewerker de artikelen beschreven op een pakbon uit het magazijn haalt en deze verzamelt. Vervolgens maakt de orderpicker de verzameling gereed voor verzending naar klanten of voor intern gebruik.

Artikelen (om)labelen

Labels zijn belangrijk voor de structuur binnen een omgeving zoals het magazijn. Het is essentieel dat producten gelabeld worden om de informatiestroom zo accuraat mogelijk te houden. Ook bij een herinrichting is het belangrijk dat producten op de juiste manier gelabeld worden. Het (om)labelen van artikelen is dus erg belangrijk.

Laden en Lossen

Een logistiek dienstverlener helpt u bij het laden en lossen van goederen. Het laden en lossen is een fysiek intensieve taak. Wij ontzorgen u graag door deze taak uit handen te nemen.

Retourverwerking

De retourenverwerking bestaat vaak uit een aantal stappen.

 • Het bevestigen van de ontvangst aan uw klant
 • Beoordelen zending en vermelden redenen terugkeer
 • Uitvoeren vervolgactiviteiten (zoals reparatie, doorzending, etc.)
 • Updaten database/informatiebeheer
 • Afhandelen retour (nieuwe zending sturen, terugbetaling klant)

Inpakwerkzaamheden

Inpakwerk, ook wel sorteer- of productiewerk genoemd. Zoals de naam, of namen, al aangeven is dit een veelzijdig proces. Van het inpakken van kerstpakketten tot het sorteren van knutselspullen.

Cyclisch inventariseren

Cyclisch inventariseren bestrijkt het periodiek opnemen van de voorraad. Vaak wordt er afgesproken welke producten er betrokken worden. Denk hierbij aan producten die gevoelig zijn voor diefstal, breuk, etc. Daarnaast wordt er vaak afgesproken hoe vaak de inventarisatie plaatsvindt. Dit zorgt voor een nauwkeurige inzage.

Logistieke optimalisatie

Logistieke efficiëntie is belangrijker dan ooit om de juiste resultaten te behalen. Dit leidt er niet alleen toe dat uw logistieke proces productiever is, maar ook tot meer tevreden klanten. Een voorbeeld is de retourenverwerking. Dit blijkt vaak een lastige taak. Uit onderzoek blijkt dat ruim 93% ontevreden is met de retourenafhandeling. Wanneer uw retourenafhandeling goed is zult u dus opvallen bij de klant! IBT helpt u bij het perfectioneren van uw logistieke proces.

IBT-Groep - Vacatures - Inventarisatiemedewerker

Een gestroomlijnd proces

Logistieke dienstverlening, in een notendop

Logistiek is dus een proces wat draait om het transporteren van een product via de beste, snelste en goedkoopste manier, van A naar B. Wil men de logistiek netjes op orde hebben, dan is het verstandig om uw logistiek uit te besteden aan professionals. Zo verloopt uw logistiek niet alleen sneller en secuurder, maar houdt u zelf ook veel tijd over.