winkelinrichting

Uw winkelinrichting laten verzorgen door IBT Groep?

Zoekt u een nieuwe winkelinrichting? IBT Field Service biedt diensten aan die de klant ondersteunen bij de om- en verbouw van winkels. Denk hierbij aan het leegruimen of indelen van de schappen. Onze medewerkers staan klaar om uw winkel een nieuwe inrichting te geven. Zij ondersteunen u dan ook graag bij het vullen van vakken, het spiegelen en het ombouwen van de schappen. Wij ontzorgen onze klanten compleet tijdens de inrichting van hun winkel of magazijn. Zo staan wij altijd klaar om u te helpen bij de winkelinrichting van uw retail.

Voordelen van een goede winkelinrichting

  • Hogere omzet
  • Klanten maken kennis met nieuwe producten
  • Overzicht
  • U kunt uw klanten door uw winkel leiden
  • Krijg meer werk verzet

Waaruit bestaat een winkelinrichting?

Een winkelinrichting bestaat natuurlijk uit alles wat met de inrichting van uw winkel te maken heeft. Denk hierbij aan de locatie van de kassa’s, de route die de klanten volgen langs de schappen, de ingang van het magazijn en de bevoorrading. Maar ook de beveiligingsaspecten en de locatie van de in- en uitgang. Het gaat bij de inrichting van een winkel dus niet enkel om de fysieke inrichting, maar ook om de strategie hier achter. Een winkelinrichting is dus een mix van logica en psychologie.

Waarom een nieuwe winkelinrichting?

Producten raken altijd in en uit de mode, trends veranderen. De wereld is namelijk continue bezig met innovatie, nu meer dan ooit. Hierdoor veranderen uw klanten en zo ook hun (koop)gedrag. Ze verbreden hun interesses of versmallen deze juist. Kortom, het assortiment van uw winkel veranderd continue. Om uw winkel hier zo goed mogelijk af te stemmen op uw klanten dient u uw winkelinrichting eens in de zoveel tijd aan te passen. Zo gaat deze met de tijd én uw klanten mee. Uit onderzoek blijkt dat door uw winkelinrichting juist af te stemmen op het klantgedrag, u een grotere omzet draait. Wanneer u de juiste producten op de juiste plaats zet, zult u namelijk merken dat uw klanten een product sneller én vaker kopen dan wanneer deze ergens anders te vinden is. Een goede inrichting van uw winkel zorgt dus direct voor een hogere omzet. Tot slot zorgt een vernieuwde inrichting ervoor dat uw klanten nieuwe producten vinden, waar zij eerst het bestaan niet van af wisten. Natuurlijk draagt ook dit bij aan een hogere omzet. Kortom, een juiste winkelinrichting zorgt voor een grotere omzet.

Uw wensen, uw winkelinrichting

Voor een effectieve winkelinrichting hebben wij u nodig. U en uw expertise binnen uw werkveld. Iedere winkel en daarmee ook iedere winkelinrichting hebben andere karakteristieken; denk hierbij aan uw persoonlijke wensen, de sfeer, de technische mogelijkheden, etc. Natuurlijk is het ook belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het budget. Kortom, samen met u zullen wij de ideale winkelinrichting realiseren.

“Een winkelinrichting is meer dan enkel een mooi uiterlijk ”

Waarom uw winkel laten inrichten door een specialist winkelinrichter?

Het inrichten van een winkel is geen gemakkelijke klus. Een winkelinrichting heeft een directe invloed op het koopgedrag van uw bezoekers. Hierom is het belangrijk dat de inrichting goed word verzorgd.

Met vele winkelinrichtingen op de teller zijn wij een ervaren winkelinrichter. Wij ontlasten u van alle zorgen, hierdoor kunt u zich focussen op uw bedrijf! Wij verzorgen de complete inrichting. Zo houden u en uw medewerkers tijd over. Deze tijd kunt u stoppen in zaken waar u gespecialiseerd in bent. Onze winkelinrichters hebben veel ervaring en maken hierdoor optimaal gebruik van de tijd. Zo richten wij snel én efficiënt uw winkel in.

Voordelen uitbesteden winkelinrichting

  • U houdt tijd over
  • Snel en effectief geregeld
  • Een winkelinrichting die werkt

Waarom IBT-Groep?

Al meer dan 35 jaar zijn wij actief binnen het Nederlandse en Belgische retaillandschap. Hierdoor hebben wij een brede ervaring en werken wij efficiënt en snel. Wij zorgen ervoor dat u zo min mogelijk tijd verliest wanneer uw winkel opnieuw wordt ingedeeld. Daarnaast zorgen wij voor een accurate voorraadtelling en sterke schappenplannen.
Wilt u uw winkel laten inrichten? Of heeft u verder nog vragen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

“Met de juiste inrichting stuurt u uw bezoekers door de winkel ”

Winkel laten inrichten? Zo gaan wij te werk!

1. RONDJE DOOR DE WINKEL

Om de winkel te leren kennen zullen wij met u door het filiaal lopen. Tijdens deze rondleiding voeren wij een gesprek waarin wij ook een aantal vragen stellen. Zo krijgen wij een zo compleet mogelijk beeld van de huidige situatie. Dit beeld wordt in combinatie met uw eisen maar vooral ook wensen geanalyseerd. Hierdoor kunnen wij kijken naar de mogelijkheden in de toekomst. Zo kunnen wij zo optimaal mogelijk aan de slag en krijgt u een betere inrichting. Dat is fijn voor ons, maar nog veel fijner voor u.

2 Opstellen schappenplan

Na de rondleiding zullen wij een voorstel voor een schappenplan opstellen. Deze schappenplannen worden gebruikt bij de inrichting van uw winkel. Een goede opstelling van uw schappenplan zorgt voor een hogere omzet. Veel winkels hebben een “kenmerkende” inrichting. Denk hierbij aan winkelinrichtingen zoals bij de Aldi en de Hema. Vaak herkent men deze winkels ook aan hun winkelinrichting. Natuurlijk komen wij met een voorstel, maar uw eigen inbreng is vanzelfsprekend ook extreem belangrijk. Samen komen wij tot een uiteindelijk plan.

WAT IS EEN SCHAPPENPLAN?

De gebruikte schappenplannen, ook wel bouwplannen genoemd, bevatten onder andere de locaties van producten en kassa’s. Ook zijn de vluchtroute’s en aanvoerlijnen in dit plan zichtbaar.Dit is natuurlijk erg belangrijk mocht er een calamiteit gebeuren. Op dit soort momenten is het kunnen lezen van deze plannen is erg belangrijk. Schappenplannen zijn gemaakt afhankelijk van “zone’s”. Denk hierbij aan de modules in de Praxis, de werelden in de Big Bazar of de voedselsoorten in de Lidl. Binnen het schappenplan is elk artikel zo ingedeeld dat alles op elkaar aansluit om de winkel zo efficiënt mogelijk vol te krijgen met uw producten.

3 DE WINKELINRICHTING

Wanneer er een akkoord is gevonden tussen beide partijen wordt de winkel verbouwd / ingericht. Dit wordt nauwkeurig en efficiënt gedaan door onze specialisten. Door gebruik te maken van onze specialisten is er weinig tijd nodig om uw winkel in te richten. Zo heeft u bijna nergens last van. Heeft u zelf suggesties? Wij luisteren naar uw wensen.

COMMUNICATIE OVER HET BOUWPLAN

Wanneer er moet worden afgeweken van het schappenplan wordt dit altijd overlegd met de ombouw-coördinator. Goed contact met deze persoon is erg belangrijk. Initiatief nemen kan en mag altijd. Echter moet dit altijd in overleg gedaan worden. Dit geldt ook onderling tussen collega’s. Het is vervelend als er dubbel werk gedaan wordt, omdat er niet volgens plan gewerkt word. Ook kost dit een hoop tijd en geld. Communicatie is dus essentieel en wij assisteren u hier graag bij!

“De inrichting maakt of breekt een winkel.”

Winkelinrichting op maat

Iedere winkel is uniek. Zij heeft haar eigen krachten en waardes. Om klanten het juiste gevoel te geven zal deze inrichting moeten aansluiten bij het merk. Ook is er een groot verschil tussen het inrichten van een nieuwe winkel of het herinrichten van een bestaande winkel. Dit maakt het voor ons erg leuk om iedere keer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Door onze jarenlange ervaring gaan wij deze vol vertrouwen aan. Trots kunnen wij zeggen dat wij elke keer slagen. Zo bent u verzekerd van een op maat verzorgde winkelinrichting.

Een nieuwe winkel inrichten

Het inrichten van een nieuwe winkelruimte is natuurlijk een hele andere klus dan het herinrichten van een bestaande ruimte. Zo vraagt een nieuwe winkel om de focus te leggen op potentiële klanten. Welke sfeer past het best bij uw merk? Hoe brengen we deze sfeer goed over op de klant? U hoeft zich geen zorgen te maken, met onze ervaring helpen wij u de juiste keuzes te maken.

Zo adviseren wij u welke materialen en winkelstellingen het best bij u en uw merk passen. Wij zorgen ervoor dat uw winkel heeft wat nodig is om uw klanten de juiste beleving mee te geven op hoe u verwacht dat uw klanten zullen reageren. Om dit zo goed mogelijk te doen is het belangrijk om u even in te leven in de mogelijke klanten. Wat wil de klant en hoe kan hij/zij op de juiste manier gestuurd worden, zonder dat de klant dit als onprettig ervaart. Het inrichten van uw winkel is een puzzel die wij graag met u oplossen.

Herinrichten van uw bestaande winkel

De tijd veranderd. Uw klanten en hun interesses veranderen. Hierdoor dient uw winkel eens in de zoveel tijd mee te gaan met deze veranderende trends. Ook willen klanten steeds meer. Zo verwachten zij niet alleen logische en comfortabele inrichting, maar ook een fijne winkelsfeer. Denk hierbij aan de aankleding zelf en zaken zoals een gezellig koffiehoekje. De juiste winkelinrichting en -aankleding is dus van essentieel belang. Soms kunnen zelfs kleine veranderingen al een enorm verschil maken. IBT-Groep ondersteunt u graag bij uw herinrichting. Samen zorgen wij ervoor dat uw winkel met de tijd meegaat.

“Winkelinrichtingen, ons vak.”

VEILIGHEID STAAT VOOROP!

Veilig werken en inzicht in deze veiligheid is erg belangrijk. Je werkt vaak met metalen producten en gereedschappen, het zou dan vervelend zijn als er een ongeluk gebeurt. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan is het natuurlijk erg fijn als iedereen gelijk weet wat hij / zij moet doen. Communicatie is hier erg belangrijk, je werkt namelijk vaak samen met anderen. Denk hierbij aan elektrotechnische bedrijven of installatiebureaus. De juiste persoon op de juiste plaats is belangrijk. Met een focus op de veiligheid en een goed inzicht hierin, kunnen ernstige ongelukken vaak voorkomen worden. Mocht er toch iets gebeuren, dan weet iedereen precies wat te doen. Veiligheid en communicatie zijn belangrijk.

Winkelinrichtingen in alle branches

In welke branche u zich ook bevind, IBT-Groep helpt u graag. Door onze jarenlange ervaring bieden wij u altijd de juiste ondersteuning. Wij kijken samen met u naar uw wensen, maar natuurlijk ook naar de behoeftes van uw klanten. Wij gebruiken onze kennis en jouw passie om samen uw winkel te laten stralen.

“Een perfect ingerichte winkel, zonder al te veel moeite.”