Skip to main content

Winkelinrichting

Winkelinrichting door een specialist

Het herinrichten van uw winkel kan een flinke impact hebben op uw omzet en klantervaring. Hierom is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Wanneer u uw winkelinrichting door een specialist laat verzorgen weet u vrijwel zeker dat u slaagt. Nieuwsgierig naar de voordelen? Lees snel verder.

Voordelen van een goede winkelinrichting

 • Hogere omzet
 • Klanten maken kennis met nieuwe producten
 • Overzicht
 • U kunt uw klanten door uw winkel leiden
 • Krijg meer werk verzet

IBT-Groep, specialist in inventarisaties

Waaruit bestaat een winkelinrichting?

Een winkelinrichting bestaat natuurlijk uit alles wat met de inrichting van uw winkel te maken heeft. Denk hierbij aan de locatie van de kassa’s, de route die de klanten volgen langs de schappen, de ingang van het magazijn en de bevoorrading. Maar ook de beveiligingsaspecten en de locatie van de in- en uitgang. Het gaat bij de inrichting van een winkel dus niet enkel om de fysieke inrichting, maar ook om de strategie hier achter. Een winkelinrichting is dus een mix van logica en psychologie.

Waarom een nieuwe winkelinrichting?

Producten raken altijd in en uit de mode, trends veranderen. De wereld is namelijk continue bezig met innovatie, nu meer dan ooit. Hierdoor veranderen uw klanten en zo ook hun (koop)gedrag. Ze verbreden hun interesses of versmallen deze juist. Kortom, het assortiment van uw winkel veranderd continue. Om uw winkel hier zo goed mogelijk af te stemmen op uw klanten dient u uw winkelinrichting eens in de zoveel tijd aan te passen. Zo gaat deze met de tijd én uw klanten mee. Uit onderzoek blijkt dat door uw winkelinrichting juist af te stemmen op het klantgedrag, u een grotere omzet draait. Wanneer u de juiste producten op de juiste plaats zet, zult u namelijk merken dat uw klanten een product sneller én vaker kopen dan wanneer deze ergens anders te vinden is. Een goede inrichting van uw winkel zorgt dus direct voor een hogere omzet. Tot slot zorgt een vernieuwde inrichting ervoor dat uw klanten nieuwe producten vinden, waar zij eerst het bestaan niet van af wisten. Natuurlijk draagt ook dit bij aan een hogere omzet. Kortom, een juiste winkelinrichting zorgt voor een grotere omzet.

Uw voorraad in kaart? IBT-Groep.

Waarom uw winkel laten inrichten door een specialist?

Het inrichten van een winkel is geen gemakkelijke klus, maar wel een cruciale. Doordat de winkelinrichting direct invloed heeft op het koopgedrag van uw bezoekers is het belangrijk dat deze goed staat. Wij raden dan ook altijd aan om te kiezen voor een specialist op het gebied van winkelinrichting, zo bent u niet alleen ontzorgd, maar ook verzekerd van resultaat.

Voordelen uitbesteden winkelinrichting

 • Snel en effectief
 • U houdt tijd over
 • Garantie tot succes

Winkel laten inrichten? Dat gaat zo.

Iedere specialist is anders, maar er is natuurlijk wel een standaard werkwijze. Veel specialisten gaan als volgt te werk:

 • Rondje door de winkel
 • Opstellen schappenplan
 • Het inrichten van de winkel

Rondje door de winkel

Om de winkel te leren kennen zal de specialist met u door het filiaal lopen. Zo leert deze u en uw bedrijf kennen. Aan de hand van een gesprek, uw wensen en de kennis die de specialist opdoet zal deze een analyse maken. Zo kan deze kijken waar mogelijkheden en valkuilen liggen.

Opstellen schappenplan

Aan de hand van de analyse zal de specialist een of meerdere schappenplannen opstellen. Deze worden gebruikt tijdens het inrichten van uw winkel. Een goede opstelling zorgt voor een hogere omzet. Veel winkels hebben dan ook een kenmerkende inrichting. Denk hierbij aan winkels zoals de Aldi en de Hema. Sterker nog, veel winkels zijn te herkennen aan de inrichting. Kortom, erg belangrijk!

De winkelinrichting

Wanneer u tevreden bent over de plannen zal de specialist de winkel in (laten) richten. Vaak gebeurd dit door een team, samengesteld door de specialist. Zo kan de winkelinrichting snel, effectief en nauwkeurig plaatsvinden.

Inventarisatie laten doen

Wat is een schappenplan?

De gebruikte schappenplannen, ook wel bouwplannen genoemd, bevatten onder andere de locaties van producten en kassa’s. Ook zijn de vluchtroute’s en aanvoerlijnen in dit plan zichtbaar.Dit is natuurlijk erg belangrijk mocht er een calamiteit gebeuren. Op dit soort momenten is het kunnen lezen van deze plannen is erg belangrijk. Schappenplannen zijn gemaakt afhankelijk van “zone’s”. Denk hierbij aan de modules in de Praxis, de werelden in de Big Bazar of de voedselsoorten in de Lidl. Binnen het schappenplan is elk artikel zo ingedeeld dat alles op elkaar aansluit om de winkel zo efficiënt mogelijk vol te krijgen met uw producten.

Winkelinrichting op maat

Iedere winkel is uniek. Met haar eigen krachten en waardes is elke ervaring een andere. Om klanten het juiste gevoel te geven zal uw winkelinrichting moeten aansluiten bij het merk. Hierdoor is iedere inrichting weer een (leuke) uitdaging. Deze uitdaging is sterk afhankelijk of het gaat om een nieuwe winkel of om een herinrichting. Kortom, iedere winkelinrichting is maatwerk.

Nieuwe winkel inrichten

Het inrichten van een nieuwe winkel is natuurlijk een heel andere klus dan het herinrichten van een bestaande ruimte. Een nieuwe winkel vraagt namelijk om de focus te leggen op potentiële klanten. Vragen zoals: “Welke sfeer past bij het merk” en “Hoe brengen we deze sfeer over op uw klanten” zijn hierbij van groot belang. Een specialist zal, samen met u, deze en andere vragen beantwoorden. Zo wordt uw winkel perfect afgestemd op de markt, uw wensen en de potentiële klanten.

Herinrichten van uw bestaande winkel

De tijd veranderd en uw klanten veranderen mee. Hierdoor dient uw winkel eens in de zoveel tijd mee te gaan met de veranderende trends. Door mee te gaan in deze trends speelt u in op de (nieuwe) interesses van uw klanten en blijft u hen prikkelen. Ook verwachten klanten steeds meer. Uw winkel dient niet alleen logisch ingericht te zijn, maar ook een fijne winkelsfeer te hebben. Denk hierbij aan een leuke aankleding of een gezellig koffiehoekje. De juiste winkelinrichting én -aankleding is dus van eesentieel belang. Soms kunnen kleine veranderingen een enorm verschil maken. Hierom raden we het aan om te kiezen voor een specialist. Zo weet u precies wat wel en wat niet werkt.

IBT-Groep - Balans Maken

Veiligheid staat voorop

De gebruikte schappenplannen, ook wel bouwplannen genoemd, bevatten onder andere de locaties van producten en kassa’s. Ook zijn de vluchtroute’s en aanvoerlijnen in dit plan zichtbaar.Dit is natuurlijk erg belangrijk mocht er een calamiteit gebeuren. Op dit soort momenten is het kunnen lezen van deze plannen is erg belangrijk. Schappenplannen zijn gemaakt afhankelijk van “zone’s”. Denk hierbij aan de modules in de Praxis, de werelden in de Big Bazar of de voedselsoorten in de Lidl. Binnen het schappenplan is elk artikel zo ingedeeld dat alles op elkaar aansluit om de winkel zo efficiënt mogelijk vol te krijgen met uw producten.

Winkelinrichting, nog even in het kort

Het is nog nooit zo belangrijk geweest om een goede winkelinrichting te hebben. Wanneer u deze niet optimaal inzet loopt u niet alleen omzet mis, maar heeft u ook extra kosten. Kosten die helemaal niet nodig zijn. Door uw winkel af te stemmen op uw klanten en uw personeel geeft u uw winkel direct een boost. Daarnaast is het natuurlijk fijn als uw winkel aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen zonder dat u hier zich zorgen om hoeft te maken. Kortom, een goede winkelinrichting is belangrijk. Kies voor een specialist, dan zit het altijd goed.